Pages

Tuesday, 18 December 2012

Sebak n Sedih

Harian Metro hari ini..

MAUT DI PERCAYAI DI DERA

Budak 2 tahun didakwa jatuh tangga meninggal dunia dengan kesan lebam di muka, bahu dan lengan..



Sedih aku baca berita tentang budak yang x berdosa ni...comel plak tu budak nye..sebenarnye bukannya jatuh tangga tapi bf mak die ni yang pukol die..aduhhhhh sedih....kenapeeeeee ko buat macm tu..tegamak betol bf mak die nak bunuh budak ni, die x de rase sayang kan budak ke haaa...setan betol..memang menyumpah aku dekat bf mak die ni...mak die pon aku menyumpah juga ko x pandai ke nak sayang kan anak sampai ko pon tergamak memukol anak ko, ehh budak 2 tahun macm ni apelah yang die tau...lagi dari umur 5 bulan kurang kasih sayang ayah..pastu yang simak ni plak tau yang laki ko tu penah pukol anak ko kan..dah mak ko pon pernah melarang ko berkawan ngan laki x guna tu asal ko g kawan lagi...kalau ko rase budak ni beban untuk ko menjagenye biar je lah mak ko je yang bela, baru 2 hari duduk ngan ko teros meninggal, ape bf tu tinggal serumah ngan ko ke??? ya allah geram nye aku...memang aku emosi dengar berita2 mengaitkan ngan kanak-kanak...nak emosi2 sangat pon x gune..baru-baru ni aku tengok berita kanak-kanak dipukul ayah tiri...ape la nak jadi..

aku kalau dengar berita mengisahkan kanak-kanak aku rase sebak..sebab bile aku tengok aku akan teringat kan anak-anak aku..aku selalu juga kalau balik dari rumah pengasuh aku cek ade x kesan lebam ke ape ke...tapi alhamdulillah pengasuh anak aku jaga anak aku seperti anak die..

So the moral of story is nak cari pakwe ke atau bakal husband pilih lah yang betol2 yang boleh menjaga kite dan anak-anak dengan penuh kasih sayang...JANGAN LAH KITE MELEPASKAN GERAM KEPADA ANAK-ANAK YANG TIDAK BERDOSA..THINK FIRST BEFORE DO IT..

Wednesday, 5 December 2012

Wordless Wednesday

Assalamualaikum

Saje je nak gedik-gedik...macam la aku ni fashionista sangat kan...

Motiffff......

 No idea...otak beku nak taip cite ape..

k byee..

Wednesday, 28 November 2012

Gold di beri Tema

Assalamualaikum..

Bismillahirahmanirrahim...
semalam aku ponteng keje, bole x ponteng-ponteng hahaha...ni semue laki aku punye pasal lah..aritu kate aku x yah la beria2 sangat nak ikot tema tu...so aku pon x beli la kale gold...pastu skali tu balik keje Yang ade adiah untuk couple lah...ha tu x ke menyinge aku..so terpakse la aku memontengkan diri ni utk mencari baju gold...da la x tau nak pakai cm ne so aku plan g cari kat sungei wang je.. dah la rushing-rushing cari baju mmg x puas ati la aku...dah dah x payah nak emo2 bende dah nak jadi kan..tapi ati ni masih terbako ni..

meh aku bagi selingan di majlis tu..
door gift die cantikkan, lelaki punye lain perempuan lain
lelaki kain pelekat, air zam zam n butang baju melayu
perempuan plak telekung, air zam zam n brooch...


pastu sampai je kat sane, ade la booth sesi bergambar partner2 tau, bole plak laki aku ni segan2 nak ambek eeee geram betol aku tau,, pastu bile diumumkan the best dress for couple baru tau dorang pilih dalam gambar-gambar tu...ha baru menyesal x sudah...lain kali malu-malu lagi aku sukeee....*mate ke atas* geram mak..










ni jelah gambar yang aku dapat petik, laki aku tu malu2 so x leh nak wat ape lah kan..aku je lah yang sekejap-kejap on tab nak ambek gambar, sampai gambar sdiri pon x de sangat....

Sepanjang majlis tu memang best la, sume staff memang sporting, gojes2, walaupon Haji2 n Hajjah yang datang. Next year aku rase nak meletop gak...wahhhh x bole kalah,,,ehh mesti lah bukannye ape saje je nak seronok2...

Tuesday, 27 November 2012

Ice Cream lunch kiter harini...

Laju-laju nak taip entry ni sebelum basi..hehehe..Lunch tadi g makan kat sini..



sebenarnye da lame aku perapkan kupon ni baru arini aku dapat reedem..
aku beli kupon ni dekat groupon..murah lah...kalau x de promo mmg x g kot, lebih baik aku makan nasi..

 ni aku pny...name die x silap oreo sweet cream..ehh entah ape2 je lah..



ni paling mahal...RM20 mahal lah bagi aku kenn..


so far ice cream die best, aku pilih yang biase-biase je..pelik2 nnt aku x makan...almaklum la tekak melayu..
k la selamat menjamu mate..




Monday, 26 November 2012

MAHA 2012 @ UPM Serdang

sabtu lepas aku g sini...plan igt nak g times square nak cari baju untuk dinner ofis husband aku..so plan kite bertukar ke sini...x pe ari esok masih ade..

aku sampai kat sini dalam kol 3 petang..cuace mase ni mmg panas terik gak..mcm nak hujan je tapi x hujan pon..aku g booth agro je x larat la nak g tempat lain.. penat nak bw anak2 lagi..sape yang tahu pasal MAHA ni tau la ape yang ade kat sini lagi..nak kate murah kat sini entah lah..cume aku rase durian, manggis, rambutan je murah je kot, yang lain same je kat pasar2..



ni die Giant Jackfruit..x beli pon..
musang king sekilo RM9, D24 RM5..kat lua x dapek harga cm ni sekilo, aku ambek 2 biji durian musang king RM37, memang puas

Mak & MIL 
posing jap
da lame x ambek gmbar berdue cm ni..
kat sini je la yang aku pegi..boring lahh, penat sebab daniel meragam x cukup tidor plan seterusnye adalah lebih baik balik umahhh saje..